De val van Turing
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 20 4 29 3 21 2 6 1 3
Volkskrant:

De val van Turing

79

Rank 4066 Gelezen 88 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 84 Favoriet 6 Recensies 11
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 1 Spots 5   Topics 0

Op het nachtkastje ligt een half opgegeten appel gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. De dode man is niemand minder dan Alan Turing, een briljant wiskundige. De jonge rechercheur Leonard Corell leidt het politieonderzoek. Hij komt onder grote druk van zijn superieuren te staan omdat het een uiterst gevoelige en complexe zaak blijkt te zijn. Niet alleen vanwege Turings geaardheid, homoseksualiteit was strafbaar, maar vooral vanwege zijn geheime werk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Turing blijkt een grote rol gespeeld te hebben bij het kraken van de Enigmacode van de nazi's waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld?

David Lagercrantz neemt de lezer mee terug naar de jaren vijftig in Engeland. Hij onthult de krachtige, donkere kant van de naoorlogse idylle dat alles beter zou worden. Met vaardige en invoelende pen zet hij twee mannen neer wiens kansen, talenten en geest getest worden: de fictieve Leonard Corell en de vader van de moderne informatica: de excentrieke, onconventionele en vrijdenkende Alan Turing.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Signatuur
Eerste editie
02 februari 2016
Laatste editie
02 februari 2016
ISBN
9789056725440 , 9789044973914
Boekinformatie wijzigen


Recensies (11)

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

Alan Turing vanuit een ander perspectief

door: Koen Driessens

Het tegelijk tragische en heroïsche verhaal van de Britse wiskundige en cryptoloog Alan Turing is vorig jaar nog dankzij de film The imitation game onder de algemene aandacht gebracht, maar was al eerder het onderwerp van talrijke boeken (waarvan de thriller Enigma van Robert Harris ongetwijfeld...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De val van Turing

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.