Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Elfenmeisjes

Meester Dennis Molenaar loopt met de elfjes de tuin van de school in. Voor de oude boom staan ze stil. ‘Kom allemaal rond de boom staan anders kan je het niet goed zien.’Dan wijst hun leraar op de open ronding in de boom. ‘Dit noemen we de mond. Die mond is een vermaler. Let goed op.’ Hij pakt een bakje eikels en noten en stopt de helft van de inhoud in het gat. De elfjes kijken elkaar aan. Wat is dit dan?

Hij klopt op de stam. Luid smakkend begint de vermaler te kauwen. De elfjes liggen helemaal dubbel. Dit hebben ze nog nooit gezien.‘Wanneer jullie uitgelachen zijn mag één van jullie het zelf proberen. Als hij stopt met kauwen is de pasta klaar. Je stopt je hand in de mond en haalt de pasta eruit. Maar het is inderdaad erg grappig de oude boom zo te zien.’ Hij lacht zelf net zo hard mee.

Wat gebeurt er toch in het derde deel van de elfenmeisjes.
Er komt familie uit het woud logeren en het is niet zo maar een familie. Loesje en Nikki vallen van de ene verrassing in de andere. De oom van Loesje is getrouwd met een echte prinses! En wie zijn Floortje en Menno en wat doen ze toch allemaal. En wat heeft Floortje voor diertje bij zich? Dat hebben Loesje en Nikki nog nooit gezien. En dan die speurtocht en de magische lessen op school.

In ‘Het betoverende nichtje’ nemen de elfjes je weer mee in een spetterend avontuur.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Elfenmeisjes het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Elfenmeisjes

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.