Harem
  Lees een fragment   Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 21 4 79 3 38 2 4 1 2
Volkskrant:
NRC:
Parool:
AD:

Harem

144

Gelezen 174 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 85 Favoriet 6 Recensies 9
Literatuur & Romans Artikelen 7 Lijsten 3 Spots 2   Topics 0

Het is zover. De nieuwe, rijke roman van Ronald Giphart ligt klaar voor zijn vele lezers. In Harem vervolgt hij de weg die hij insloeg met de geprezen verhalenbundel De wake, zonder in te boeten aan thema's en stijl die Giphart tot Giphart maken.

Liam, de twintigjarige zoon van de wereldberoemde fotograaf McDonald Hope (roepnaam Mac), sluit zich op in een Zweedse boshut om zijn debuutroman te schrijven. Hoofdpersoon is zijn vader, die zelf nooit veel heeft losgelaten over zijn flamboyante verleden. Aan de hand van foto's, geruchten en gesprekken komt Liam tot een wervelend verhaal over Mac en zijn Amsterdamse jeugd, een Zweedse punkband, de uitspattingen op de Melkerij (een `Factory -achtig huis in de hipste wijk van Stockholm), het tragische lot van zijn beste vriend Hampus en uiteraard de legendarische harem. In deze virtuoze roman laat Ronald Giphart zien niet alleen meester te zijn in bedwelmende scènes doordesemd van verliefdheid, maar snijdt hij ook nieuwe thema s aan als de keerzijde van het hedonisme; de kracht van het woord en het beeld; en de vloek en zegeningen van het vaderschap.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
382
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Eerste editie
13 januari 2015
Laatste editie
13 januari 2015
ISBN
9789057597138 , 9789057597251 , 9789049804701


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Karine Tamvijg
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (9)

Keuze van de redactie

De Harem van De Hoop

door: Sandra Niemeijer 1 like

In zijn nieuwste roman Harem vertelt Ronald Giphart een prachtig verhaal over vriendschap, liefde en vaderschap. Dit is een roman waarmee Giphart bewijst dat hij niet alleen voor een jeugdige doelgroep over seks kan schrijven, maar dat hij een verhaal kan vertellen dat boeit en tot nadenken stemt.

...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Harem

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken