Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Indonesische keuken - Selamat Makan

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine
Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). En zij werden bij de KM "blauwe jongens" genoemd vanwege hun huidskleur. Overigens was dit niet denigrerend bedoeld. Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond "blauwe hap" genoemd. Heden ten dage wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de KM wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet.
Voor Selamat Makan verzamelde Wouter Rademakers ruim 900 kenmerkende 'blauwe hap' recepten , velen bekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, van Nasi tot complete rijsttafel, onmisbaar voor iedere liefhebber!
Auteursinfo
Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en was lange tijd in Indonesië gestationeerd. Heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Indonesische keuken - Selamat Makan het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Indonesische keuken - Selamat Makan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.