Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Koken met Belgisch bier

Dit boek heeft vooral de bedoeling de lezer(es) te tonen dat bier gerechten zich niet hoeven te beperken tot stoofvlees of konijn, hoewel ook die twee klassiekers van de vaderlandse keuken aan bod komen, net als beignetbeslag.
Bij wijze van inleiding wordt ook een op het eerste gezicht vrij uitgebreid, maar eigenlijk heel summier overzicht gegeven van de Belgische biersoorten. Er komen geregeld andere boeken op de markt die een encyclopedisch overzicht geven, en het is enkel mijn bedoeling de dames en heren amateurkoks een idee te geven met welke grondstoffen ze werken.
Misschien moet je buitenlander zijn om te merken dat hier te lande het aanbod gewoonlijk al aan het raam geafficheerd wordt, dat je in de stomste boerencafé al een absoluut minimum van tien à vijftien biersoorten voorgeschoteld krijgt, dat alle biersoorten in hun eigen glas geschonken worden, dat veel cafébazen eerst een opleiding volgen om het bier op de juiste manier te behandelen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Koken met Belgisch bier het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Koken met Belgisch bier

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.