Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Mediterraneo
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 2 1 0

Mediterraneo

3

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
Jacques Meerman
Mediterraneo
Een culinaire reisgids door de mediterrane middeleeuwen

In Mediterraneo treedt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om samen met hen een reis te maken rond de Middellandse Zee ten tijde van de twaalfde eeuw. Het Midden-Oosten en het orthodoxe Byzantium bloeien cultureel en gastronomisch, maar nieuwkomer op het wereldtoneel zoals Catalaanse en Italiaanse handelslieden en Aziatische Turken staan te trappelen om het stokje over te nemen.

In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken schreef Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de Europese, Byzantijnse, Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse eetculturen met elkaar in verband durft te brengen. Met zijn recepten, verhalen, analyses en achtergronden biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken. De middeleeuwen blijken een gewelddadige periode die desondanks veel minder duister was dan veel mensen denken. Een culinair-historische reisgids om je vingers bij af te likken.

Over Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken:

‘Het is voorlopig het boek der boeken, het sluitende werk dat elke culinair geïnteresseerde in zijn kast moet hebben.’ – de Volkskrant

Jacques Meerman is schrijver en vertaler, gespecialiseerd in gastronomische onderwerpen.
Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de mediterrane en de Nederlandse keuken, leest graag oude Arabische kookboeken en woonde tot voor kort in Málaga. Naast zijn vele vertalingen publiceerde hij boeken zoals 1001 Koks, zijn veelgeprezen Kleine geschiedenis
van de Nederlandse keuken en Kleine geschiedenis van de hutspot.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
14 juni 2019
Laatste editie
24 juni 2019
ISBN
9789026343377 , 9789026343384


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Nico Hebban Recensent

Op zoek naar de verloren maaltijd

door: Nico

“Een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen” is de ondertitel van dit boek. Dat klopt, maar ook weer niet. Vooralsnog heeft de argeloze lezer alleen houvast aan de uitleg op de achterflap: “…schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mediterraneo

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.