Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Mijn wonderlijke oom
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 11 3 16 2 1 1 1

Mijn wonderlijke oom

29

Gelezen 31 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 1 Recensies 3
Junior Artikelen 1 Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

In Mijn wonderlijke oom wordt de oom, ook wel monsieur Hulot genaamd, geconfronteerd met ‘het gewone leven’. Hij moet een dagje op zijn neefje Gerard en diens hond, de teckel Dali, passen. De kleine Gerard woont in een hypermodern, kil huis waar humor en kattenkwaad niet getolereerd lijken te worden. Zijn prettig gestoorde oom brengt daar verandering in. Zijn fantasie en verwondering vormen een voorbeeld voor zijn neefje. De oom verliest zich in het spel en het gevecht met de dingen. De vraag is wie past er nu eigenlijk op wie? Kinderboekenauteur en Zilveren Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg brengt een ode aan filmmaker Jacques Tati met haar boek over Mon oncle, het alter-ego van Tati. Met Mijn wonderlijke oom en de filmvertoning van Mon oncle (1958) in o.a. Eye Filmmuseum brengt Jagtenberg het werk van Tati bij een jong publiek onder de aandacht.

+


Genre
Kind & Jeugd
Kleuterboeken
Aantal pagina’s
44
Uitgeverij
Rubinstein Publishing BV
Eerste editie
15 oktober 2018
Laatste editie
19 oktober 2018
ISBN
9789047626008
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn wonderlijke oom

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.