Advertentie

Missie F-16

5

Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 2   Topics 0

Na vier decennia trouwe dienst gaat de F-16, het paradepaard van de Koninklijke Luchtmacht, met pensioen. Eind 2019 arriveren de eerste Joint Strike Fighters in Nederland. In vijf jaar tijd zal de F-35 zijn voorganger vervangen. Olof van Joolen en Silvan Schoonhoven spraken vertegenwoordigers van de generaties jachtvliegers die met het toestel vlogen over 'hun' F-16 en de missies in Bosnië, Kosovo, Afghanistan en Syrië. Hoe word je jachtvlieger? Is vliegen eigenlijk moeilijk? En wat doe je in een noodgeval?
In Missie F-16 vertellen Nederlandse jachtvliegers over de glamour van de jongensdroom, maar ook over de schaduwzijde van het luchtwapen. Het biedt een unieke kijk achter de schermen bij de mannen en vrouwen die hun leven wagen voor een veilige wereld.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Oorlog en vrede
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
05 november 2019
Laatste editie
11 november 2019
ISBN
9789046825891 , 9789046825952


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
kristofsjongers Hebban Recensent

Ongenuanceerd heldenverhaal

door: kristofsjongers

Verschillende Europese landen zijn intussen aan een nieuwe vloot gevechtsvliegtuigen toe en Nederland is daar één van. Net als in België werd, na een niet altijd even vriendelijk debat, beslist dat het de F-35 Joint Strike Fighter zal worden: een hoogtechnologisch vliegtuig dat zijn nut eigenlijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Missie F-16

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken