Advertentie

Liggen blijven!

54

Gelezen 63 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 91 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 3   Topics 0

Een golf van bomaanslagen, gijzelingen en moordpartijen overspoelt in de jaren zeventig Europa, Nederland blijft niet buiten schot. Bij de eerste gijzelingsactie in Wassenaar (1970) blijken we geen idee te hebben van terrorismebestrijding. Vanuit het niets stampt de regering een antiterreureenheid uit de grond. De mariniers die de Bijzondere Bijstandseenheid vormen, moeten zichzelf het vak van terreurbestrijder aanleren. Met vallen en opstaan en minimale middelen. Dan komt een grote beproeving: de bevrijding van de gekaapte trein bij De Punt. In Liggen blijven! vertellen de mariniers voor het eerst wat decennialang geheim moest blijven.
Het boek bestrijkt de jaren ’70-’78; behalve Wassenaar en De Punt komen onder meer de treinkaping bij Wijster en de gegijzelde school in Bovensmilde aan bod.

+


Genre
Thrillers & Spanning , True crime
True crime
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
05 november 2018
Laatste editie
05 november 2018
ISBN
9789046824337 , 9789046824344




Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (3)

Keuze van de redactie
Nico Hebban Recensent

Terrorisme bestrijden met vallen en opstaan

door: Nico

Deze auteurs kraken met dit boek een paar noten in één klap. Ze brengen de geschiedenis in kaart van de ontwikkeling van de terreurbestrijding in Nederland sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw. En ze duiden de eind 2018 weer fel oplaaiende discussie over hoe de kaping van de trein bij De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Liggen blijven!

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.