Advertentie
Nederlandse Voedingsmiddelentabel

Nederlandse Voedingsmiddelentabel

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair   Topics 0
De Nederlandse Voedingsmiddelentabel van het Voedingscentrum is bedoeld voor iedereen die de gehaltes wil weten van voedingsstoffen van in Nederland verkrijgbare voedingsmiddelen. Van circa 1450 producten worden gehaltes per 100 gram aangegeven van:
energie (kcal en kJ), eiwit, koolhydraten, vet, verzadigde vetzuren, cholesterol, voedingsvezels
water, mineralen (natrium, zout, kalium, calcium, magnesium, ijzer) en vitamines (A, D, B1, B2, B6, folaatequivalenten B12, C).
Voor alcoholische dranken en voor vis, schelp- en schaaldieren en vetten, oliën en sauzen zijn in aparte tabellen het alcoholgehalte respectievelijk de vetzuursamenstelling weergegeven. In het hoofdstuk Maten en gewichten staan standaardmaten van voedingsmiddelen. Op basis hiervan is het mogelijk berekeningen te maken van de voedingswaarde van maaltijden en/of (dag)voedingen. Om de uitkomsten van de berekeningen te kunnen beoordelen, zijn de energiebehoefte en aanbevelingen voor voedingsstoffen opgenomen. Tot slot is er een tabel opgenomen met energiebesteding bij verschillende vormen van lichamelijke activiteit gegeven.
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
172
Uitgeverij
Uitgeverij Voedingscentrum Nederland
Laatste editie
23 mei 2019
ISBN
9789051770810
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 7,95
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic