Advertentie

Over mensen en paarden

8

Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 20 Favoriet 0 Recensies 3
Non-fictie Artikelen 2 Spots 1   Topics 0

In Over mensen en paarden vertelt Juli Zeh, auteur van onder andere Ons soort mensen en Nieuwjaar, over haar grote liefde en mateloze fascinatie voor paarden. Over mensen en paarden is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard, en een must voor paarden- en literatuurliefhebbers. Juli Zeh heeft een intense band met paarden. Aan de hand van haar eigen paarden vertelt ze over de gedeelde geschiedenis van paard en mens, in met name de twintigste eeuw. Hoe komt het dat deze dieren ons zo mateloos fascineren? Waarop is de band tussen mens en paard gebaseerd? Zeh beschrijft het nut van het vluchtinstinct, de hiërarchische verhoudingen binnen een kudde en de taal van paarden. Ze gaat in op de drijfveren van een paardenmeisje en doet uit de doeken waarom paardrijden mensen gelukkig maakt. Ze schrijft over Kasimir, Neo en een pony genaamd Pony, die gezinsleden van haar werden. En gaandeweg toont ze wat de overeenkomsten van schrijven en paardrijden zijn.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Vertaald door
Annemarie Vlaming
Aantal pagina’s
168
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
07 juli 2020
Laatste editie
09 juli 2020
ISBN
9789026349522 , 9789026349539
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Annemarie Vlaming
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Paardenmeisjesoverpeinzingen

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 3 reacties 3 likes ebook

Een nieuwe Juli Zeh is altijd goed nieuws. In heldere taal weet Zeh elke keer een verhaal te vertellen dat op het gebied van ethiek en moreel handelen heel wat minder helder en klaar is. Die combinatie van kronkelige ethiek en klare taal, met snufjes (en soms snuffen) filosofie, maken de romans van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Over mensen en paarden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken