Kruiden zijn de sleutels van elk gerecht. In Ras el Khellout staan gerechten die iedereen kan maken, met bijzondere groenten, gecombineerd met het gebruik van allerlei soorten kruiden en specerijen.
De geuren van ras el hanout nemen je mee naar het Midden-Oosten. Laurent Med Khellout neemt je mee op reis, op zoek naar zijn roots. Van Amsterdam, via Lissabon, Córdoba, Fez, Oran (Algerije) en Tunis, naar Sicilië volgt hij het pad van de kruiden en hun invloeden op de Nomadische keuken van zijn jeugd. In elke stad van deze culinaire reis staat een specifiek kruid of specerij centraal, met de bijbehorende typische gerechten uit dat land en de kruiden die de gerechten beïnvloeden en de smaken veranderen. Van kurkuma tot komijn tot sterrenijs. Van masala tot basilicum. Elk kruid heeft zijn effect.
De geuren van ras el hanout nemen je mee naar het Midden-Oosten. Laurent Med Khellout neemt je mee op reis, op zoek naar zijn roots. Van Amsterdam, via Lissabon, Córdoba, Fez, Oran (Algerije) en Tunis, naar Sicilië volgt hij het pad van de kruiden en hun invloeden op de Nomadische keuken van zijn jeugd. In elke stad van deze culinaire reis staat een specifiek kruid of specerij centraal, met de bijbehorende typische gerechten uit dat land en de kruiden die de gerechten beïnvloeden en de smaken veranderen. Van kurkuma tot komijn tot sterrenijs. Van masala tot basilicum. Elk kruid heeft zijn effect.