Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Schokgolf-cover-5-330x462
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 27 4 36 3 21 2 3 1 1
VN:

Schokgolf

88

Rank 5034 Gelezen 94 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 78 Favoriet 5 Recensies 20
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

IJsland is een droombestemming. Niet alleen voor fotografen, ook voor terroristen. Je hoeft er zelfs geen bom heen te brengen, want de bom is het land zelf...

Tom Brandt, oud-marinier en natuurfotograaf raakt tijdens een reportage voor National Geographic betrokken bij een dodelijk ongeval in een vulkaankrater op IJsland. Was er sprake van een toevallige aardbeving of hebben de mysterieuze trillingen een andere oorzaak?

Als Tom wil uitzoeken wat er precies gebeurd is, mengt zijn tweede werkgever, de Militair Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zich in de zaak en stuurt hem met een groep geologen dwars door het ruige en onherbergzame binnenland om undercover een onderdeel van een geheim wapen te testen. De internationale groep wordt vanaf het begin van hun expeditie geteisterd door sabotage en tegenslag en bovendien lijkt iedereen een eigen agenda te hebben.

Ondertussen is een Al Qaida-cel bezig met de laatste voorbereidingen voor een aanslag die alles wat de wereld tot dusver aan terroristische aanslagen heeft gezien laat verbleken. De uiterst explosieve vulkaan Katla zal op ingenieuze wijze tot uitbarsting worden gebracht. Twintig keer krachtiger dan Eyjafjallajökull, is Katla in staat het vliegverkeer op het noordelijk halfrond meer dan een jaar volleidg stil te leggen, het klimaat drastisch te ontregelen en oogsten te laten mislukken.

Wanneer de immense impact van de op handen zijn aanslag duidelijk is, lijkt het al te laat: de eerste aswolk en lavastroom worden al uit de ondergrond van Katla geperst. Op IJsland, het enige NAVO-land zonder eigen leger, staat alleen Tom Brandt tussen de terroristen en het slagen van hun apocalyptische plannen.

Alvorens hij Schokgolf schreef daalde Frank van Zwol zelf af in de krater van de Thrihnukagigur, scheurde hij met een sneeuwscooter over de krater van de explosieve vulkaan Katla en trok hij te voet door het binnenland van IJsland. Net als zijn vorige trhillers is ook Schokgolf gebaseerd op feiten en nauwkeurig onderzoek.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Literaire thriller
Serie
Tom Brandt (2)
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
15 november 2016
Laatste editie
23 november 2016
ISBN
9789045210698 , 9789045210797 , 9789024581016
Boekinformatie wijzigen


Recensies (20)

Keuze van de redactie

Actuele thriller van internationale allure

door: Anna Bakker 5 reacties 1 like

Een thriller moet verrassend zijn. De boekbeschrijving van Schokgolf doet echter zo veel uit de doeken, dat je voor een deel al weet hoe de verhaallijnen verlopen. De afloop wordt niet verklapt, maar je hoeft geen geoefend thrillerlezer te zijn om die in grote lijnen te kunnen voorspellen. Jammer!

...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Schokgolf

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken