Advertentie

Spanning

17
Rank 9573 Gelezen 23 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
De korte roman Spanning gaat over bedrog in de wetenschap en in persoonlijke relaties. Hoofdpersoon is Jeroen Wielmeijer, die begin jaren tachtig aan de universiteit een promotie-onderzoek uitvoert naar de relatie tussen stress en prestaties bij schoolkinderen. Maar het onderzoek verloopt niet naar wens terwijl de begeleidende hoogleraar wel een proefschrift verwacht. Jeroens verwikkelingen met zijn assistente Marjon zorgen voor verdere complicaties. Het tweede deel van het boek speelt zich achttien jaar later af. Jeroen is inmiddels hoogleraar, en Marjon kruist opnieuw zijn pad. De spanning en de stress lopen hoog op, zo hoog dat Jeroen eraan ten onder lijkt te gaan.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Literaire thriller
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
Laatste editie
01 september 1998
ISBN
9789025412470 , 9789026340673
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

door: niels marien 1 like
Spanning gaat over Jeroen Wielmeijer die onderzoek doet naar de relatie tussen stress en prestaties bij schoolkinderen. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam in 1980. Jeroen moet snel promoveren omdat zijn hoogleraar een baan voor hem heeft. De resultaten van zijn onderzoek blijken echter anders...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook