Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Tranen over Hollandia
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 9 3 4 2 0 1 0
VN:

Tranen over Hollandia

15

Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Lijsten 2   Topics 0

'Ze moesten die Kennedy's doodschieten. Allebei.' Woorden van een woedende mr. Luns, minister van Buitenlandse Zaken. Gelegenheid: een zoveelste hectische vergadering van het kabinet Jan de Quay, februari 1962, over de Nieuw-Guineacrisis.

Na het gezichtsverlies met Nederlands-Indië dreigt een nieuwe, ditmaal fatale aanvaring met Soekarno in Djakarta. In Moskou is diezelfde tijd een delegatie van de Communistische Partij Nederland (CPN) op bezoek. Een van de leden, de oud-Indiëganger Theo Geutjes, wordt in het diepste geheim door twee hoge Sovjetfunctionarissen op de hoogte gesteld van een fantastisch plan om Nieuw-Guinea binnen de communistische invloedsfeer te trekken. Geutjes gelooft zijn oren niet. En evenmin zijn ogen, als een aantrekkelijke Indonesische het vertrek binnenkomt: nog even mooi en opwindend als veertien jaar geleden, toen hij haar voor het laatst zag, naakt onder een klamboe in een hotelkamer hoog in de Preanger op Java.

In Devon, Zuidwest-Engeland, daalt de veertigjarige Axel Boreel, illustrator van vogelgidsen, de klifkusten af op weg naar zijn huis, wanneer hij een auto aan ziet komen. Uit de auto stapt een schim uit Boreels verleden, een verleden dat alles van doen heeft met zijn overleden vrouw, met de Binnenlandse Veiligheidsdienst en met de zorgen en woede van Joseph Luns over Soekarno's aanspraken op Nieuw-Guinea.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Vertaalde literaire roman, novelle
Spannende boeken algemeen
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Tranen over Hollandia
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
01 januari 2001
Laatste editie
04 oktober 2013
ISBN
9789023422044 , 9789026116018 , 9789023483113


Boekinformatie wijzigenReacties op: Tranen over Hollandia

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken