Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Zilvergaren
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 60 4 74 3 43 2 9 1 5

Zilvergaren

191

Rank 743 Gelezen 208 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 240 Favoriet 18 Recensies 9
Fantasy & SF Artikelen 7 Lijsten 2 Spots 17   Topics 0

Zilvergaren is de nieuwe roman van Ontworteld auteur Naomi Novik. Een sprookjesachtige hervertelling van de klassieker Repelsteeltje.

Miryem stamt af van een lange lijn van geldschieters… Helaas is haar vader daar niet zo goed in. Hij heeft het familiefortuin, waaronder de bruidsschat van Miryems moeder, bijna volledig uitgeleend. Bovendien heeft haar vader er moeite mee om het geld weer te innen, waardoor het gezin in bittere armoede leeft. Miryem besluit zelf de touwtjes in handen te nemen en gaat op pad om het geld op te halen dat de dorpelingen haar familie verschuldigd zijn. Als haar grootvader haar vervolgens een zak met stuivers leent, brengt ze die gevuld met zilvergeld terug, om het in te wisselen voor gouden munten. Maar haar talent om van zilver goud te maken levert Miryem meer problemen op dan haar lief is – zeker als ze te maken krijgt met de kwaadaardige wezens die rondspoken in het woud. Hun koning heeft kennis genomen van haar reputatie, en die reputatie wil hij uitbuiten om redenen die Miryem een raadsel zijn.

+


Genre
Sciencefiction & Fantasy
Fantasy
Vertaald door
Gerda Wolfswinkel
Aantal pagina’s
493
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
Eerste editie
05 oktober 2018
Laatste editie
28 juli 2022
ISBN
9789024581573 , 9789024581580 , 9789021036526
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door André
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (9)

Keuze van de redactie

Ongewone verpakking, maar fantasyconventies beklijven

door: Sarah de Waard 2 likes

Tsaristisch Rusland (of een fantasyversie ervan) is een moeilijke plaats om te leven. Staryk, winterwezens die kou brengen en goud stelen, zaaien dood en verderf. Tegelijkertijd is de tsaar in de ban van een vuurwezen dat de mensheid evenmin goed gezind is. De (voornamelijk boeren)bevolking zit...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zilvergaren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken