1914

1

Aan het begin van de twintigste eeuw dachten veel mensen dat een lange periode van welvaart, vooruitgang en vrede was begonnen: 1913 was een bruisend en optimistisch jaar. Maar een jaar later begon voor Europa de bloedigste periode in haar geschiedenis, die mensenlevens en economieën verwoestte en aan het slot waarvan het zijn wereldwijde invloed ook nog eens kwijt was.
Hoe kon dit gebeuren? Wát is er eigenlijk gebeurd? In 1914, een fascinerende reconstructie, laat Margaret MacMillan zien dat niet alleen technologische en politieke ontwikkelingen maar ook momenten van menselijke zwakte Europa richting afgrond leidden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
Inge Kok , Peter Diderich
Laatste editie
07 januari 2014
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045024479 , 9789045024462
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De aanloop naar de Eerste Wereldoorlog was een onvervalste wapenwedloop

door: Edward 1 like
Dit uitgebreide boek van Margaret MacMillan verhaalt in detail wat vooraf ging aan de Eerste Wereldoorlog. Met veel precisie worden de achtergronden beschreven van de politieke en militaire cultuur die er heersten in de oude rijken van Rusland, Engeland, Frankrijk, Turkije, Oostenrijk-Hongarije en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic