Agent Tricycle: Dusko Popov

1

Op een koele avond in augustus 1941 zorgt een jonge Servische playboy voor oproer als hij in een casino in Portugal zijn tegenstander vernedert met een exorbitant hoge inzet tijdens een kaartspelletje. De Serviër was een Britse dubbelspion en het geld - dat hij net van de Duitsers had gestolen - is eigendom van de Britten. Een van de aanwezigen die met gespannen interesse toekijkt, is de dan nog onbekende Ian Fleming.
De Serviër was Dusko Popov. Als puber werd hij in Londen van school gestuurd. Jaren later zou hij worden gearresteerd en verbannen uit Duitsland omdat hij denigrerende opmerkingen had gemaakt over het Derde Rijk. Toen de Tweede Wereldoorlog losbarstte werd de playboy een spion die uiteindelijk drie gevaarlijke grootheden diende: de Abwehr, de MI5 en MI6 en de FBI. Zijn driedubbele spionnenstatus leverde hem de bijnaam 'Tricycle', driewieler, op.
Op 10 augustus 1941 stuurden de Duitsers Popov naar de Verenigde Staten om een spionnennetwerk op te zetten en om informatie te verzamelen over Pearl Harbor. FBI-baas J. Edgar Hoover ontmaskert Popov als dubbelspion en de Britten, die hem nog wanhopig hard nodig hebben om de Duitsers valse informatie over D-Day te geven, verzekeren hem dat teruggaan naar het hoofdkantoor van de Duitse geheime dienst in Lissabon nu extra gevaarlijk is. Popov keert toch terug naar het hol van de leeuw...
Agent Tricycle: Dusko Popov is het verhaal van een man verwikkeld in spionage, doodslag en moordenaars, die intussen talloze vrouwen versierde - onder wie een Hollywoodsterretje. Het is een verhaal van misleiding en verleiding, vaderlandsliefde en koelbloedige moed. Het is het verhaal van Dusko Popov: de extraordinaire playboy op wie schrijver Ian Fleming zijn wereldberoemde James Bond baseerde.
Larry Loftis is advocaat en adjunct-hoogleraar rechten. Zijn juridische artikelen werden in verschillende vooraanstaande Amerikaanse tijdschriften gepubliceerd. Loftis wordt geroemd om zijn schrijfstijl. Door schrijftechnieken toe te passen die worden gebruikt bij het schrijven van fictie, lezen zijn non-fictieverhalen als moderne thrillers.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
17 november 2016
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045320168 , 9789045320892

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic