Big fish / Grote vis

11

Artikelen 2 Lijsten 2 Top25's 1

In de bloei van zijn leven was Edward Bloom een uitzonderlijke man. Er was niets dat hij niet kon en wat hij deed, deed hij goed. Hij liep het hardst van allemaal. Hij verzuimde nooit een dag van school, zelfs niet tijdens de ergste sneeuwstormen. Hij was een inspirerende verkoper die meer moppen kende dan wie ook. Tenminste dat is wat hij zijn zoon William vertelde.

William kent zijn vader eigenlijk niet goed want die was er nooit toen William opgroeide en als hij er was, ontweek hij serieuze vragen door sterke verhalen te vertellen of grappen te maken. Nu zijn vader op sterven ligt, tracht William aan de hand van heroïsche verhalen - waarin Edward Bloom als een bijna mythische figuur naar voren komt - een nieuw beeld van zijn vader te vormen.

Deze fantastische vertellingen worden afgewisseld met de gesprekken van William met zijn stervende vader. Gesprekken waarin William probeert zo oprecht mogelijk te zijn terwijl z'n vader niets anders doet dan grappen vertellen, want zegt hij "... als ik mijn twijfels met je zou delen over God, het leven, liefde en de dood, is uiteindelijk het enige wat je hebt een heleboel twijfels. Nu heb je in ieder geval een stel fantastische moppen."

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 juli 2018
Uitgeverij
Buuren B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056951184 , 9789056952051 , 9789045340227


Artikelen over Big fish / Grote vis

Wat lees ik? #leeseenswatanders
29 april 2018 10 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Big fish

door: Tabitha Pultijn
Na het lezen had ik echt een mind f*ck. Ik was helemaal in de war. De onderliggende boodschap in dit boek is zeer mooi en het brengt je fantasie tot leven. Ik heb wel een 2e maal het boek moeten lezen voor ik haar schoonheid begreep.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic