biografie van wielrenner Eric Van Lancker

0


Over de auteur

Christiaan Raes (60) is medewerker in de administratie van het Vlaams Deeltijds Kunstonderwijs. Als auteur is hij vooral bekend van zijn poëziewerk, zoals gebundeld in zijn fel opgemerkte boeken “Naar Keuze” en “Des Weemoeds Verwondernis”.
Hiernaast is Christiaan een complete wielerfreak. Het is zijn lust en leven om de rennersepiek en bijhorende heroïek te beschrijven in een toegankelijke, vinnige, sappige en vaak humoristische stijl.
Het schrijven van de wielerbiografie over wielerkampioen Eric Van Lancker was voor hem een erg aangename uitdaging. Auteur-uitgever Stefaan Van Laere, zelf terminaal met de wielermicrobe besmet, verleende graag zijn medewerking.
Het resultaat leest u in dit boek. Veel lees- en koersgenot!
Eric Van Lancker mag terecht een van de meest succesvolle wielrenners van de laatste decennia genoemd worden. In zijn profperiode over de jaren 1984 tot 1995 behaalde hij naast diverse overwinningen in vooral het rondewerk, niet minder dan vier wereldbekerzeges: de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Wincanton Classic en de Grote Prijs Montreal.
Hiernaast is hij nog steeds actief in het wielermilieu. Momenteel is hij ploegleider bij Cannondale-Garmin en provinciaal coördinator van de Vlaamse Wielerschool afdeling West-Vlaanderen.
Auteur Christiaan Raes had het genoegen het boeiende relaas van Eric op te tekenen. Het is een spannend verhaal geworden over het wel en wee van Eric in zijn lange profloopbaan en ook de periode erna. Het boek is geïllustreerd met unieke foto’s en doorspekt met leuke wieleranekdotes.
Hiernaast vult dit boek een lacune op in ons al rijke wielererfgoed en is het een verdiende hulde aan een groot West-Vlaams wieler- en karakterkampioen. Een must voor eenieder die de wielersport een warm hart toedraagt!
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
18 maart 2016
Uitgeverij
Stefaan Van Laere/Uitgeverij Partizaan
ISBN
9789492007360
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic