Bloedlijn

20

Mijn naam is David Mayfair en ik ben een vampier. Het deed geen pijn en ik heb niet gehuild. Dit is niet zozeer mijn verhaal, maar het verhaal van Sterre Schemers: een jonge vrouw, mijn grote liefde, op de vlucht voor zichzelf. Dit is ook het verhaal van de zenuwlijdende Ziener Werner van Lissum, voor wie de Gave veeleer een vloek is. Uiteraard mag mijn aandeel in dit relaas niet onderschat worden. Ik was per slot van rekening de reden waarom de vampier Valeth in 2008 naar Turnhout kwam om van Sterre zijn partner te maken. Ik ging achter hem aan, in de hoop het ergste te kunnen voorkomen, maar in de plaats daarvan werd ik geconfronteerd met een geheim dat zich eeuwenlang verborgen hield in de Turnhoutse bossen.

Oké, ik geef toe dat dit ook mijn verhaal is, over hoe ik de menselijkheid in mijn duistere bestaan trachtte te bewaren, en over de liefde, waarvan ik dacht dat ze de dood kon overwinnen. Want een eeuwigheid duurt erg lang, als er niemand is waarmee je ze kan delen...

Verschenen in
Serie
David Mayfair (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
10 oktober 2012
Uitgeverij
Kramat
ISBN
9789079552870
Advertentie

Hebban recensie

Een aangename afwisseling

door Cees van Rhienen op 05-03-2013

Kevin Valgaeren groeide op in de Antwerpse Kempen, maar woont en werkt nu in Leuven waar hij in 2011 aan de universiteit afstudeerde als Master in de Westerse Literatuur. Tijdens zijn studies specialiseerde hij zich in de gothic novel, editiewetenschap en de literatuur van de negentiende eeuw. In 2011 debuteerde hij met De ziener, waarmee hij in 2012 de Schaduwprijs won voor beste spannende...


Lezersrecensies (2)

ik kijk uit naar het volgende boek

door: Patrick De Wilde 1 like
Ik vond Bloedlijn net iets minder dan De Ziener. Zeer filmisch en aangenaam om te lezen. De ontknoping vond ik er iets over. Maar desalniettemin kijk ik uit naar het volgende boek (vervolg ?) en ik blijf fan van Kevin Valgaeren.

Recensie Bloedlijn

1 like
Een geweldig vervolg op De ziener! Geschreven vanuit verschillende perspectieven in dagboekvorm wordt het verhaal van David Mayfair verder verteld. En dat is een verhaal dat je niet meer kunt wegleggen als je er eenmaal aan begonnen bent!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic