Daar heb jij recht op

,

0

Daar heb jij recht op.
Teksten van Janusz Korczak, van kinderen, jongeren en volwassenen over de rechten van het kind. Het 25-jarig jubileum van het VN-Kinderrechtenverdag is aanleiding geweest om met kinderen na te denken over hun rechten. Korczak, een Joods-Poolse pedagoog uit de vorige eeuw en grondlegger van de rechten van het kind, vormde hierbij de belangrijkste inspiratiebron. Hij eist: Respect voor de rechten van het kind, zijn recht op de dag van vandaag, zijn recht om te zijn wie hij is en zijn recht op een eigen leven en eigen dood. Deze en al die andere mensenrechten gelden niet pas als je volwassen bent. Het kind komt deze rechten toe omdat hij al vanaf zijn geboorte volwaardig mens ìs.
Enkele leerkrachten hebben lessen gegeven over kinderrechten en de ideeën van Korczak besproken met hun leerlingen. Met dit boekje hopen we dat ouders, leerkrachten, groepsleiders en andere opvoeders met kinderen in gesprek willen gaan over hun rechten en verrast zullen worden door de prachtige gedachten van kinderen.

Speciale uitgave van de Janusz Korczak Stichting (www.korczak.nl)
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
63
Laatste editie
02 december 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402125801
Bestel dit boek vanaf  €19,28 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic