De baas

6

Artikelen 1 Lijsten 1

Meervoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong en zijn eeuwige rivaal Jan Ullrich strijden hun strijd op het toneel van de Franse wegen in de zomer van 2003. Maar in het wielrennen is niets wat het lijkt. Terwijl de nietsvermoedende toeschouwer in extase is over de spannendste editie in lange tijd, manipuleren achter de schermen duistere machten de strijd in de Tour door chantage, sabotage, intimidatie en bedrog. Ook de media laten maar een deel zien van het echte verhaal. Waarheid en fictie lopen door elkaar in De baas, dat leest als een thriller. Want wie heeft er nu de touwtjes in handen? Wie is er bij het complot betrokken? Zijn álle renners slechts pionnen in een vuil spel? Wat is de rol van de bond? Wat zijn de belangen van de Tourorganisatie? Stond de toeschouwer die Armstrong met zijn gele tasje ten val bracht toevallig langs de kant van de weg? En was het domme pech dat Beloki in de afdaling onderuitgleed? Kon Ullrich zijn val in de tijdrit voorkomen? Is de gele trui een moord waard?

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
07 mei 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818848 , 9789046818855


Artikelen over De baas

Le Tour in boeken #3
13 juli 2015 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Edwin Lommers Hebban Recensent

Vlees noch vis

door Edwin Lommers op 26-06-2015

De baas  vertelt het verhaal van de Tour de France van 2003. Lance Armstrong en Jan Ullrich strijden beiden het hardste om deze tour op hun naam te kunnen zetten. Naast een feitelijke beschrijving van deze volgens kenners legendarische koers is De baas  een fictief verhaal aan de hand van Alex en Charlie over doping, grote financiële belangen en het manipuleren van de wedstrijd om de tour zo...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic