De Heren van Massemen

De Heren van Massemen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Twee broers vinden in een stoffige hoek van het dorpskerkje een oude voddenpop die veel wegheeft van een ridder, compleet met mantel, helm en zwaard. De verbeelding van Michiel slaat meteen op hol, en ook zijn jongste broer Simon laat zich meeslepen in de zoektocht naar een verborgen schat uit de riddertijd. Ze vertellen niemand over hun vondst en duiken zelf in het verleden.
Wanneer Michiel de pop op een avond niet meer terugvindt in de kerk, hoort hij ineens getrappel achter zich. Geschrokken loopt hij weg. Vanaf dat moment probeert hij Simon te overtuigen dat hun houten ridder ook een paard heeft dat door het kerkje galoppeert.
De zoektocht van de twee jongens levert nog meer verrassingen op. De hele dorpsgemeenschap raakt in de ban van wat eerst als een jongensdroom wordt aanzien. Tot de verbeelding werkelijkheid wordt...

Eddy De Meyer (°1952) heeft een lange en gevarieerde carrière in het onderwijs achter de rug. Hij is geboren en getogen in Lokeren, waar hij het grootste gedeelte van zijn loopbaan als onderwijzer doorbracht. Later werd hij lid van de pedagogische begeleiding van het Katholiek Basisonderwijs, medeauteur van het leerplan Nederlands, nadien lector bij de lerarenopleiding van de Arteveldehogeschool in Gent, en ten slotte ook schooldirecteur.
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
64
Uitgeverij
NEVELLAND VZW
Laatste editie
20 maart 2019
ISBN
9789492944481
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie