De inwijding

29

Spots 1

Femke Wolzak is een zelfbewuste vrouw van 26. Ze woont met haar vriend Roel in een appartement in Amsterdam-Oost. Als junior bij het kantoor van Thans, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg heeft Femke veel te maken met zware criminelen, en met hun morele opvattingen. Dat gaat goed zolang ze professioneel en afstandelijk blijft. Maar dat doet ze niet. Als Hermanna, de vrouw van een Amsterdamse gangster, zich bij haar meldt met echtscheidingsplannen, slaat ze alle professionele raad in de wind, laat haar zorginstinct spreken en onderhandelt tussen de huwelijkspartners tot er een overeenkomst ligt. Hard maar rechtvaardig en met voldoende borg (een belastende verklaring in de kluis) om de vrouw een veilige aftocht te bezorgen. Desondanks wordt Hermanna vermoord aangetroffen voor Femkes huis.

Verschenen in
Serie
Femke Wolzak (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
18 januari 2013
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044507461 , 9789041763228


Door lezers

Er was eens... / Challenge week 11 en 12
27 maart 2016
  Meer artikelen

Lezersrecensies (4)

Pittige tante

door: Marieke Scheers 1 like
Femke Wolzak, advocate op een kantoor met cliënten uit de onderwereld. Als dan de vrouw van een cliënt dood wordt gevonden in haar portiek, is dat het begin een zenuwslopend kat en muis spel. Leuk verhaal, weer eens wat anders doordat de hoofdpersoon een advocate is. Het is een pittige tante...

door: Dorien Matthys 1 like
Een boek vol spanning en slimme redeneringen, dat is het boek ‘De inwijding’ van Tess Franke. Een zenuwslopend verhaal dat je helemaal meeneemt in het leven van Femke Wolzak, een jonge en getalenteerde advocate.
Femke Wolzak is een jonge strafrechtadvocate uit Amsterdam die werkt voor het...

door: Will Thijssen 1 like
Leuke advocatenthriller. De eerste 10 bladzijden denk je dat je een boekje uit de bouquetreeks te pakken hebt, maar eenmaal op stoom wordt het steeds heftiger.
De jonge advocate Femke Wolzak houdt het hoofd koel terwijl de hele wereld rondom haar instort, maar als een vrouwelijke James Bond pakt ze...

Recensie De inwijding

door: Hetty Custers 1 like
Spannende thriller van een mij tot nog toe onbekende schrijfster. Hij lag voor een habbekrats bij De Slegte en is zijn geld meer dan waard geweest! Het slot had misschien wat sterker gekund. Goed debuut!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic