De klassieke keuken thuis

3

Lijsten 1
Hét standaardwerk voor de amateurkok is 'De klassieke keuken thuis'(Ma Cuisine) van Auguste Escoffier. Het is de tegenhanger van zijn 'Kookboek van de klassieke keuken'(Le Guide Culinaire), de bijbel voor iedere professionele restaurantkok.

'De klassieke keuken thuis' onderscheidt zich onder andere door zijn volledigheid. Het vuistdikke naslagwerk bevat ruim 2500 recepten - van gepocheerde eieren met rode wijnsaus tot Kalfszwezerik Richelieu, van Kipfilets Pojarski tot Crêpes Suzette.

Escoffier, die onder meer werkte voor het Savoy en het Carlton in Londen, schreef geen kookboeken voor de boekenkast. 'De klassieke keuken thuis' is een handboek voor de (gevorderde) thuiskok. Het bevat naast instructies over specifieke bereidingen als het verwerken van een levende kreeft en het sauteren van vlees en vis ook uitleg over goede basisbereidingen: sauzen, garnituren, soepen, patés.

Escoffier was zich ervan bewust dat de haute cuisine gebaseerd is op de cuisine bourgoise. 'De klassieke keuken thuis', dat een jaar voor zijn dood verscheen, is Escoffiers eerbetoon aan de huiselijke keuken.

Met een voorwoord van Johannes van Dam, Jaap Klosse en Jan Maesen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Vertaald door
Jill Elegeer
Laatste editie
05 februari 2014
Uitgeverij
Hes & De Graaf Publishers
ISBN
9789059565340 , 9789059272279 , 9789061942009 , 9789059565906

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Een mooi naslagwerk voor de gevorderde amateurkok

door Marieke Pulles op 06-05-2015

Auguste Escoffier was een legende, dat is tenminste mijn conclusie als ik de inleiding van De klassieke keuken thuis lees. Hij legde de fundamenten van de hedendaagse Franse kookstijl en heeft de hele organisatie ervan hervormd. De menu’s met een vaste prijs hebben we bijvoorbeeld aan hem te danken. Zestig jaar heeft hij aan het fornuis gestaan. Hij werd de kok van Koningen en de Koning van de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic