De meesterdief

1

'Diefstal?' 'Ja, jongen, dat is diefstal. Een meesterdief steelt niet, hij neemt. Hij kr?jgt, zelfs zonder te vragen. Inbraak en roof zijn niet nodig, je krijgt je buit aangeboden door je slachtoffers.' 'Is Tymen mijn... mijn slachtoffer?' Alwin Bijvoet is door zijn familie verkocht aan Lammert, de blinde bedelaar voor wie de hele stad bang is.
Alwin denkt dat zijn leven voorbij is, maar het tegendeel blijkt waar. Lammert blijkt niet blind te zijn en hij leidt Alwin op tot mensenkenner.
Aan het einde van het boek De mensenkenner heeft Alwin de helft van zijn opleiding bij Lammert voltooid. Hij heeft geleerd mensen te doorzien, hun veelal kwade motieven te doorgronden. Hij heeft ontdekt dat zijn familie hem liever kwijt dan rijk is. In dit vervolg wordt Alwin opgeleid tot meesterdief. Lammert laat hem zien hoe de stad van dieverij aan elkaar hangt en hoe ze daar zelf handig gebruik van kunnen maken. Stukje bij beetje ontrafelt Alwin het complot van zijn ooms en tantes, ?n hij ontwerpt zijn meesterstuk.

Bies van Ede (Kinderkwelder a/d Oude Rijn, 1957) werkte als onderwijzer, vertaler en dagbladredacteur. Zijn eerste jeugdverhalen schreef hij in 1980 voor tijdschriften als Taptoe en Bumper. Inmiddels verschenen er zo'n zeventig kinder- en jeugdboeken van zijn hand. Hij is lid van het Griezelgenootschap en van de Schrijvers van de Ronde Tafel. Behalve boeken schrijft Van Ede liedjes en toneel- en televisiescenario's, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Met De mensenkenner en De meesterdief keert hij terug naar een van zijn favoriete genres: de historische roman.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
04 augustus 2012
Uitgeverij
Van Goor
ISBN
9789000034987 , 9789000310876 , 9789000311231

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic