De Paladijnse voorspelling

32

Lijsten 1
'Een must voor lezers van De labyrintrenner, Ik ben Nummer Vier en Legend.' - TeenReads.com

'Razendspannend...moordend tempo... dit boek is een popcorn blockbuster! - The New York Times

'Een verslavende mix tussen James Dashner, Pittacus Lore en Harry Potter. Non-stop actie, een gelaagde plot en razendsnel geschreven.' - Booklist


Ik kon zijn gezicht niet zien. Radeloos rende hij over een bergpad, achternagezeten door zwarte,
graaiende silhouetten, weinig meer dan gaten in de lucht. Wat hun bedoeling was, was overduidelijk. De jongen verkeerde in onbeschrijflijk gevaar en had mijn hulp nodig. Ik deed mijn ogen open. Gordijnen wapperden voor het donkere raam. IJskoude lucht fluisterde door een kier in het kozijn, maar ik lag te baden in het zweet. Mijn hart bonsde. Was het maar een droom? Nee. Ik had geen idee wie die jongen was. Hij leek ongeveer net zo oud als ik. Maar één ding wist ik heel zeker: hij bestond echt, en hij kwam mijn kant op.


Will West doet zijn best om onder de radar te blijven. Zijn ouders hebben hem op het hart gedrukt dat zijn cijfers gemiddeld moeten zijn en dat hij tijdens de gymlessen niet opvalt. Maar dan maakt hij een foutje en haalt hij per ongeluk het hoogste cijfer op een landelijk examen en wordt hij gerekruteerd voor een exclusieve en mysterieuze particuliere school.

Tegelijkertijd, de vraag is of het toeval is of niet, krijgt Will in de gaten dat hij gevolgd wordt door mannen met donkere hoeden die rondrijden in zwarte auto's en een ernstige bedreiging voor zijn familie vormen. Will heeft geen andere keus dan te vluchten naar het Centrum, waar hij leert om met zijn verborgen talenten fysieke en mentale prestaties te leveren die voor een gewone sterveling onmogelijk zijn.

Wat volgt is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en een serie onthullingen waardoor Will erachter komt dat hij midden in een duizenden jaren oude strijd tussen twee reusachtige machten terecht is gekomen... Mark Frost opent zijn spectaculaire trilogie met een klapper, mis hem niet!

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Paladin Prophecy
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
560
Laatste editie
17 februari 2015
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045206080 , 9789045207483

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Gemiddelde uitblinkers, monsters en profeties

door Eva Kuijlenburg op 06-05-2015

De Paladijnse voorspelling is het eerste YA-verhaal van Mark Frost, bekend als scriptschrijver van onder andere Twin Peaks en Fantastic Four. Daarnaast heeft hij enkele detectivethrillers en non-fictie over golf geschreven. De auteur met de mooie achternaam heeft dus een erg diverse achtergrond. Kan hij het young adult-genre aan?  

Will West is gemiddeld. Tenminste, dat is wat anderen over hem...


Lezersrecensies (3)

moeilijk om weg te leggen

door: sven 1 like
De paladijnse voorspelling is het eerste boek van een trilogie. Will West is ons hoofdpersonage die toch redelijk wat te verduren krijgt. Hij start angstig omdat hij niet weet wat er exact gebeurt. Wie kan hij vertrouwen en wie niet. Hij probeert altijd te leven volgens de regels die zijn pa in...

een interessante mix van magie en sf

door: Tamara Geraeds 1 like
Poeh, ik moet er even van bijkomen. Mijn hoofd tolt van alle gebeurtenissen en onthullingen. In dit verhaal vind je een bijzondere en interessante mix van magie en science fiction. Naast uitzonderlijke, indrukwekkende gaven spelen ook technologische hoogstandjes een grote rol. Je komt de gekste...

Geweldig goed geschreven!

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Dit boek is een belevenis op zich! Ik heb in tijden niet zo’n goed Science Fiction boek gelezen! Ik moest het boek ook uitlezen, dus het werd een latertje! Maar dat geeft niet. Ik heb echt enorm genoten van dit boek. Will West doet zijn best om niet op te vallen op school. Hij kan heel goed...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic