De schaduw van een groot man

9

Malla maakt carrière in de reclame en ook Peter is op weg naar de top. Hij verlaat de journalistiek om hoofd communicatie te worden van Fircotronics - een onderneming met een nieuw product dat een revolutie in de automobielindustrie teweegbrengt.

Terwijl de beurkoers stijgt en de economie op volle toeren draait, loodst Timo Manner, oprichter en president-directeur van Fircotronics, het bedrijf de grote zakenwereld binnen. Op het thuisfront wordt hij beschouwd als een held, internationaal ziet men hem als de bouwer van een imperium. Overal wekt hij grenzeloze bewondering. Hij is de man die een klein elektronicabedrijfje heeft omgetoverd tot een multinational met een miljardenomzet. Maar in dezelfde periode dat Fircotronics expandeert, doet Manner iets wat niemand wil zien, omdat het hem lukt zijn omgeving met zijn succes te verblinden.

De held van de natie is boven iedere verdenking verheven - tot hij op een dag niet komt opdagen op een congres waar hij de belangrijkste spreker is.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Den store mannens skugga
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Ron Bezemer
Laatste editie
02 augustus 2010
Uitgeverij
R.L.Bezemer - de Rode Kamer
ISBN
9789078124160 , 9789078124269
Advertentie

Hebban recensie

Economische thriller met winstpotentieel

door Nico De Muyt op 28-10-2008

Björn Sundell werd in 1954 in Helsinki geboren of beter gezegd in Helsingfors zoals de Zweedstalige Finnen hun hoofdstad noemen. Hij studeerde economie en is werkzaam als economisch redacteur bij de grootste Zweedstalige krant van Finland. Tijdens en na zijn studies werkt hij in het bedrijfsleven in verschillende Europese en Afrikaanse landen. De schaduw van een groot man is Sundells...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic