De smaak van het Oosten

0

Een bijzondere combinatie: een zeer persoonlijk verslag van een reis door Azië met ruim 100 heerlijke recepten, zoals curries, noedelgerechten en bijzondere soepen.

De keukens van Laos, Vietnam, Thailand, Birma, Singapore, India en Bali komen uitgebreid aan bod.

De landen, mensen en gerechten zijn op een unieke en adembenemende manier in beeld gebracht.

Auteur Alistair Hendy werd in 2003 met de Gllenfiddich Award tot ‘s werelds beste culinair recensent en fotograaf uitgeroepen.

Alastair Hendy is zowel een gerenommeerd fotograaf als een vooraanstaand culinair journalist. Hij maakte reizen door India, Birma, Thailand, Laos, Vietnam, Singapore en Bali om met pen en camera allerlei heerlijke, lokale gerechten vast te leggen. Het resultaat is een reis- en receptenboek van Azië geschreven door iemand met een passie voor alles wat Aziatisch is, verfraaid met foto's waaruit diezelfde passie spreekt. Alastair heeft voor dit boek jarenlang veldwerk verricht, hij maakte voor dag en dauw spannende boottochten, beklom bergen in de avondschemering, trotseerde ’s nachts de muskieten, vloog met gammele vliegtuigjes naar uithoeken van de aarde, op zoek naar dat ene recept, dat ene ingrediënt of die ene foto. Dat alles bij elkaar heeft een unieke verzameling foto's en heerlijke recepten opgeleverd die je thuis in je eigen keuken kunt maken. Zowel de foto's als de recepten zijn een eerbetoon aan de oosterse keuken.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
17 augustus 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058973047

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic