De strijd van de Titanen

1

Spots 2
Heel veel, ontelbaar veel eeuwen geleden was er geen hemel, geen zon en geen maan. Er was geen wind en er waren geen wolken. Geen bossen en bergen, geen rivieren en zeeën, want ook de aarde bestond nog niet. Er was alleen maar de Chaos.
Uit die chaos rijst iets op wat wél vorm heeft: Gaia, moeder aarde. En na verloop van tijd ontstaat ook de hemel: Oeranos. Op een goede dag besluiten Gaia en Oeranos zich te verenigen en vanaf dat moment groeit en bloeit er van alles op de aarde.
Ze krijgen alleen wel erg lelijke kinderen: eenogige Kyklopen en reuzen met honderd armen en vijftig hoofden! Oeranos is bang dat ze zijn macht over willen nemen. Hij besluit zich van hen te ontdoen. Gaia krijgt nieuwe kinderen met ieder één hoofd en twee ogen. Dat zijn de Titianen. Gaia kan haar eerste kinderen echter niet vergeten en zint op wraak...
Over de Griekse Oudheid maakten Simone Kramer en illustratrice Els van Egeraat al drie boeken: De tocht van de Argonauten, Mensen, draken en dolfijnen en De strijd om Troje.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
125
Laatste editie
02 augustus 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Ploegsma B.V.
ISBN
9789021615691


Door lezers

Nog een paar bladzijden ... / HRC 2018: gelezen in februari 2018
13 maart 2018 10 reacties
Nog een paar bladzijden ... / Extra missie!
08 februari 2018 2 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic