De tarot als levensweg

2

Karen Hamaker-Zondag
De Tarot als Levensweg
Een Jungiaanse benadering van de Tarot
Prijs: 19,90
Pagina's: 240
Bindwijze: Paperback
ISBN-10: 90 6378 309 4
Op basis van literatuur, vele Tarotspellen, astrologie, diepte-psychologie, de I Tjing en symboliek, komt Karen Hamaker-Zondag in haar De Tarot als Levensweg tot drie belangrijke conclusies.
De eerste is, dat de Grote Arcana de spontane beeldentaal van het onbewuste en de symboliek daarvan weerspiegelen en het individuatieproces van de mens uitbeelden: het proces van de ontwikkeling en volgroeing van de persoonlijkheid, met alle opgaven en valkuilen van dien. Duidelijk toont zij aan, hoe volwassen worden volgens vaste patronen verloopt, en dat de Grote Arcana dit universele verloop treffend weergegeven.
De tweede conclusie luidt, dat de Kleine Arcana aanduiden hoe wij met die vaste patronen in de wereld van alledag omgaan.
De derde gevolgtrekking waartoe de schrijfster komt is de overeenkomst tussen de betekenis van de getallen en de basiskenmerken van de vier kleuren - de vier hoofdgroepen van de Kleine Arcana - waardoor het niet langer nodig is alle kaarten uit het hoofd te leren: ze zijn direct te begrijpen als je hun opbouw doorziet.
Het is vooral deze aanpak die De Tarot als Levensweg tot een opmerkelijk, oorspronkelijk en waardevol boek maakt. Want wie zelf de vele uitwerkingsmogelijkheden kan afleiden en begrijpen, zal inderdaad de Tarot ervaren als een altijd aanwezige hlup bij het verkrijgen van inzicht in moeilijke of verwarrende psychische situaties en in het - waar nodig - bijsturen en verbetern daarvan.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
09 november 2007
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063783099 , 9789074899352

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic