De verdwenen zoon

7

Een zestienjarige jongen, Ofer, verdwijnt op weg naar school in een voorstad van Tel Aviv. Politie-inspecteur Avraham Avraham begint aan een routineonderzoek, maar hoe meer hij over de jongen en diens achtergrond ontdekt, hoe verder hij van de waarheid verwijderd lijkt.

De buurman van Ofer, leraar Zeëv Avni, komt aanzetten met een bizar verhaal en wordt al snel de hoofdverdachte. Avraham voelt dat iets niet klopt, maar wordt weggeroepen naar Brussel voor een bijscholing. Kan hij het onderzoek redden voor het te laat is?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Tik Ne?edar
Serie
Avraham Avraham (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Ruben Verhasselt
Laatste editie
11 september 2013
Uitgeverij
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789085423775 , 9789460421693

Hebban recensie

Laag tempo, slome sfeer

door Natascha van der Stelt op 15-11-2013

In zijn thrillerdebuut De verdwenen zoon  laat de Israëlische Dror Mishani zijn hoofdpersoon Avri Avraham zeggen dat er niet veel thrillers zijn verschenen in Israël omdat zulke misdaden daar niet voorkomen. Er is volgens Avri Avraham geen sprake van seriemoordenaars, ontvoeringen of vergelijkbare misdaden. Als er een misdaad wordt gepleegd, is meestal een buurman, oom of grootvader...


Lezersrecensies (1)

ongeloofwaardig verhaal met aparte figuren

door: Heidi 1 like
Een Israëlische debuutroman, vertaald in het Nederlands, dat komen we niet vaak tegen. De auteur heeft het er trouwens zelf over dat er geen of weinig misdaadverhalen worden geschreven in Israël, er gebeuren weinig misdaden. Moeilijk voor te stellen. Het is een heel apart verhaal en vaak moeilijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic