De vergeten bankencrisis

5

Artikelen 2 Lijsten 1
‘Vasthouden!’ Het is 30 juni 1924 en minister van Financiën Hendrik Colijn aarzelt geen moment wanneer de grootste bank van het land op omvallen staat. De Rotterdamsche Bankvereeniging moet overeind gehouden worden. Pers, politiek en publiek zijn hevig verontwaardigd: jarenlang waren de miljoenenwinsten toegevloeid naar directie en aandeelhouders en nu is er gemeenschapsgeld nodig. Hoe was het zover gekomen? Lodewijk Petram neemt de lezer mee naar de oververhitte jaren na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Hij geeft een scherp beeld van de manier waarop banken hun zaken deden toen bankiers nog heren waren, en hij portretteert op prachtige wijze de vaak excentrieke hoofdfiguren: de steenrijke Kröller, de eigenwijze Van Hengel, de kordate Colijn. Wat zij allen toen niet wisten, was dat de wereld aan de vooravond stond van een enorme crisis, die de herinnering aan deze heeft doen vervagen. Bankiers, minister en pers gaven bovendien elk een eigen draai aan de geschiedenis en het werkelijke
verhaal raakte razendsnel op de achtergrond. In De vergeten bankencrisis haalt Petram het met ongekende verve naar boven.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
16 maart 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045027685 , 9789045027692


Artikelen over De vergeten bankencrisis

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic