De wet bevestigd

,

0

Actueel onderwerp

Het onderwerp ‘heiligmaking’ krijgt de laatste tijd veel aandacht. Kohlbrugge had daarover een duidelijke mening. Zijn preek over Romeinen 7:14 verwekte commotie, ook bij zijn vrienden. Wat minder bekend is, is dat Kohlbrugge een verklaring van het gehele hoofdstuk heeft uitgegeven, waarin de uitspraken die hij in de preek over vers 14 deed, in een breder verband worden gezet.
Wars als hij was van alle werkheiligheid en eigen inbreng van of toedoen door de mens aan Gods genade, maakt Kohlbrugge duidelijk dat een gelovige op aarde in zichzelf altijd zondaar blijft tegen de wet, tevens dat  hij door Christus vrijgemaakt is van de  vloek van de Wet , maar ook dat Hij beloofd heeft dat Zijn Geest hem in al de waarheid zal leiden volgens diezelfde Wet.
De uitgave wordt voorzien van een inleiding over de achtergronden van deze verklaring. Ook is opgenomen een verhandeling van dr. J.C.S. Locher over ‘De verhouding van de Christen tot Gods Wet, volgens de theologie van Kohlbrugge’. Tenslotte is de preek over Rom. 7:14 opgenomen.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
217
Laatste editie
01 oktober 2009
Uitgeverij
Groot Goudriaan, De
ISBN
9789088651090

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic