De witte handschoenen

,

7

Lena houdt van de Noorse nevelen en speelt in het theater graag mannenrollen. Na een rol als knecht in Tsjechovs Kersentuin is ze weer eens werkeloos. Ze bezoekt haar tweelingbroer en ontdekt dat hij ernstig ziek en doodsbang is. Lena besluit zijn rol te spelen en neemt zijn gedaante aan, om uit te vinden wat hem zo'n doodsangst aanjaagt.

Haar vermomming opent de weg naar een strikt geheim mannendomein, vol groteske spelletjes: in de plaatselijke vrijmetselaarsoorden voeren de machtigste mannen van de stad hun rituelen uit. En daarbij kunnen ze geen pottenkijkers gebruiken.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Kainan
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Carla Joustra
Laatste editie
05 september 2009
Uitgeverij
Zwarte Beertjes
ISBN
9789056720414 , 9789068018202 , 9789046113585
Advertentie

Hebban recensie

Een aangrijpend einde als apotheose

door Jeroen Beghin op 05-06-2003

Rond de vrijmetselarij heeft altijd een wolk van geheimzinnigheid gehangen. Volgens mijn eigen moeder zijn het Slechte Mannen die het katholicisme te gronde willen richten. Volgens mijzelf, en volgens wat ik lees op internet, gaat het vooral om een elitair discussiegroepje, zij het met traditie en met macht. Kim Smage beschrijft nu in een heerlijke thriller hoe het er in de vrijmetselaarswereld...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic