De zaak Ronald V.

3

Spots 1
De zaak Ronald V.

Jim de Koning m.m.v. Ronald V.

Met een voorwoord door advocaat Geert-Jan Knoops

Tijdens een noodsituatie valt een schot. De schutter, een hoofdagent van politie, wordt veroordeeld. Zijn wereld stort in.

Als lid van een aanhoudingseenheid achtervolgt hoofdagent Ronald V. een auto. De bestuurder wordt gezocht voor het plegen van een aantal misdrijven. Er ontstaat een crisissituatie waarbij Ronald zich genoodzaakt ziet te schieten. Zijn schot treft niet de vluchtende crimineel, maar diens bijrijder.

Ronald V. wordt gehoord door de Rijksrecherche. Na een langdurig proces wordt hij tot twee jaar cel veroordeeld. Het vonnis veroorzaakt in het hele land onrust onder politiemensen. Ronald deed immers zijn werk en wordt nu absurd hoog gestraft. Ook korpschef Bouman is verbijsterd. Hij roept de hulp in van topadvocaat Geert-Jan Knoops. Samen met Ronald V. gaat deze in het hoger beroep de strijd aan voor gerechtigheid.
Dit boek beschrijft welke enorme impact de zaak heeft op de betrokkenen. De slopende procesgang, de onverwachte veroordeling en de dreigende detentie, de wisselende reacties van familie, collega’s en de rol van de media. Dit alles geeft een enorme druk op het leven van Ronald en zijn nog jonge gezin.
De zaak Ronald V. beschrijft niet alleen de nachtmerrie van de hoofdagent waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt, maar breekt ook een lans voor het moeilijke politiewerk. Naar aanleiding van de spraakmakende zaak Ronald V. is een wetsvoorstel ingediend.

Jim de Koning (1967) schreef dit boek samen met Ronald V. De Koning werkt bij politie Oost-Brabant, was presentator van Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant en woordvoerder bij Opsporing Verzocht. Eerder verscheen Flikken Maastricht – Achter de schermen. Volg Jim de Koning op Twitter @jimdkoning.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
15 maart 2019
Uitgeverij
Just Publishers
ISBN
9789089757036


Door lezers

Thriller Club / Thrillers maart 2019
01 maart 2019 31 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

De zaak Ronald V.: echt een page turner

door: mheijden 1 like
De veroordeling van politieman Ronald V. in 2015 heeft veel stof doen opwaaien. In 2016 werd hij vrijgesproken. Dit boek vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Ronald, hoe hij het allemaal heeft beleefd. Het geeft ook een kijkje in de wereld van politie en justitie, waarbij er vooral veel...

Af en toe een brok in mijn keel

door: INGFZ 2 likes
Dit boek is absoluut het lezen waard. Het boek is wat het belooft: geen gedetailleerd verslag van alle gebeurtenissen zoals ze in de media verschenen of zoals ze voor de rechtbank verliepen, maar het persoonlijke verhaal van Ronald, over wat de hele zaak met hem als persoon deed, en de invloed die...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic