De zesde poort

3

Het is hoog zomer in Den Haag wanneer rechercheur Ben Bos opnieuw belast wordt met een complexe moordzaak. Een schaars gekleed Aziatisch meisje wordt vermoord aangetroffen op het eilandje in de Hofvijver grenzend aan het Binnenhof.
Het meisje blijkt slachtoffer van een niets ontziende criminele organisatie uit het Verre Oosten, een onzichtbare triade waarvan zelfs de experts van de Hong Kong Police slechts alleen de naam kennen. Een onverwachte nachtelijke afspraak zet Bos op het spoor van de machtige organisatie waarvan de leider over leven en dood blijkt te beschikken.
Als een ingenieus opgezet witwasnetwerk zich ontvouwt blijkt de onderwereld diep in de bovenwereld te zijn geïnfiltreerd.
Een Haagse advocaat zet Bos ongewild op een financieel spoor naar Italië en een riskante operatie, ver buiten Nederland, brengt de rechercheur uiteindelijk aan de rand van de dood.
Zal Bos er in slagen de moordenaars van het meisje te arresteren, het witwasnetwerk te ontrafelen en de grote man achter de criminele organisatie weten te ontmaskeren?
De Zesde Poort is een thriller over vrouwenhandel, moord, corruptie en haut finance witwassen.
Net zoals in zijn thriller Verborgen stroming (2013) weet de auteur weer feit en fictie op een aansprekende wijze te vervlechten.
Theo Akse (Den Haag, 1956) laat de lezer weer over de schouder van rechercheur Bos mee kijken. Ook voor deze nieuwe thriller putte de auteur uit zijn jarenlange ervaringen bij de recherche. Hij werkte ruim dertig jaar in tal van recherchefuncties, waarvan negen jaar als vooruitgeschoven post van de Nederlandse politie in het Verre Oosten.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
202
Laatste editie
04 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Boekenbent
ISBN
9789462038592 , 9789463280648

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Ok, maar niet meer dan dat.

door: Stéfanie 1 like
Redelijk opgezet boek met leuke weetjes over de Chinese cultuur, maar het plot is alleen gebaseerd op actie en het boek stikt van de taal en grammaticafouten en dat doet ontzettend af aan het leesplezier.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic