De zus van Adolf

2

Toscane 2000. Pater Luciano wordt door het bisdom van Firenze als "apostolisch bezoeker" uitgezonden voor een onderzoek naar een vermeende sekte. Terwijl de pater deductief te werk gaat, gebeuren er minder toevallige zaken die hem uiteindelijk brengen bij "Assedo" (Assedo is het omgekeerde van Odessa, de voormalige SS-vluchtroute). Hoe langer hoe meer blijkt een select groepje van oude notabelen zich te moeien...
"De zus van Adolf" is een boek met verrassende wendingen. Het is een verhaal over de eigengereidheid van kapitaalkrachtigen, complotterende vriendschap, wraak en de opkomst van het neonazisme. Door het ontrafelen van die verbanden doorheen het boek bewijst de lezer (meermaals) zijn eigen vakkundigheid als detective.
Het boek laat de lezer achter met vragen omtrent de ingeboren hebzucht en de slechtheid van de mens. Om die reden alleen al is het een boek dat interessant om lezen is. Immers, Zukunft braucht Erinnerung!
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
07 december 2015
Uitgeverij
Free Musketeers
ISBN
9789048438662
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Verrassend absurd

door: Angele 1 reactie 1 like
Het lijkt net een hele slechte vertaling !! Dit mocht de pret evenwel niet drukken. Wat een absurd leuk verhaal. Ik zou het geen psychologische thriller durven noemen, maar het is wel en spannend verhaal met psychologische diepgang. Hobbyspeurder Pater Luciano krijgt van zijn baas, de bisschop van...

boeiend

door: luc b 1 like
Ik vond het boeiend tot op het einde. Ik dacht enkele keren: nu heb ik wel door hoe het in elkaar zit, en toch was er telkens weer een verrassing, en zat het anders in mekaar.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic