De Deventer moordzaak

4

Gespot 1 Lijsten 1

Als op 25 september 1999 de politie het vermoorde lichaam van de weduwe vindt, is ze waarschijnlijk al twee dagen dood. Waarschijnlijk, want zoals over alles in de Deventer moordzaak wordt zelfs over het tijdstip van de moord nog volop gespeculeerd. Een dag later wordt een mes gevonden. Na een geurproef met een politiehond wordt fiscaal jurist Ernest Louwes, de executeur-testamentair van de weduwe, al snel als de dader aangewezen. Hij krijgt twaalf jaar cel. Toch is het justitie en rechters nooit gelukt om zijn motief aan te tonen, waarmee speculaties over zijn onschuld altijd zijn gebleven.

In De Deventer moordzaak toont onderzoeksjournalist Bas Haan op vakkundige wijze aan waar alle speculaties vandaan komen. Hij laat zien dat niet alleen de gebeurtenissen voorafgaand aan de moord en tijdens het politieonderzoek bol staan van intriges, persoonlijke vetes en leugens, maar dat dat ook geldt voor de jarenlange juridische en publicitaire strijd achter de schermen. Achter alle nieuwe technische en tactische onderzoeken in deze zaak, de daaruit voortvloeiende rechtszaken, en de honderden krantenartikelen en tv-uitzendingen gaat een werkelijkheid schuil van manipulaties en zelfs chantagepogingen.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
30 januari 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805046 , 9789046816936
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Gedegen journalistiek werk

door Jannelies Smit op 26-02-2009

Eigenlijk is het heel moeilijk om sterren toe te bedelen aan een true crime boek. Wat er gebeurt is staat al vast en het ligt aan het vakmanschap van de auteur om alles netjes op een rijtje te zetten en toegankelijk te maken voor de lezer. Dit geldt zeker als een bepaalde zaak meerdere jaren in beslag neemt. Het is nu al bijna 10 jaar geleden dat de rijke weduwe Jacqueline Wittenberg dood werd...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic