Echte kaas

0

Echte kaas In dit boek gaat Eric van Veluwen op culinaire kaasontdekkingsreis door Nederland, van Texelse schapenkaas en Machedoux uit Zevenhuizen tot Messenklever uit Middenbeemster en Veenweidekaas uit Zoeterwoude. Met veel oog voor detail beschrijft hij zowel de kaasmakers als hun kazen, en voegt per kaas een recept toe. Daarnaast geeft hij zijn favoriete adressen van Nederlandse kaasboeren en kaaswinkels.
Eric van Veluwen is patron cuisinier op Landgoed Rhederoord. Als lid van de Slow Food Werkgroep Kaas zet hij zich in voor het behoud van onze kaascultuur en experimenteert hij graag met verloren gewaande, soms zelfs ‘verboden’ rauwmelkse kazen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
30 september 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058975560

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic