EDDIE EN NORBERT een verhaal over twee varkens

1

Norbert heeft een fijn leven; hij heeft alles onder controle. Hij is tenslotte een goed varken... heel wat anders dan zijn buurman Eddie. Die is rommelig en chaotisch en kan helemaal niet overweg met regels en systemen. Maar op een dag ontvangen Norbert en Eddie allebei een blauwe envelop. Het is een uitnodiging van God. Hij wil ze iets persoonlijks vertellen...

Dit bijzondere prentenboek Eddie & Norbert laat door middel van een parabel twee soorten mensen zien. De een is heel tevreden met zichzelf, de ander juist heel onzeker. Door beiden een spiegel voor te houden vertelt het verhaal dat we soms kritischer naar onszelf moeten kijken en positiever naar de ander. En dat we - hoe we ook over onszelf denken - altijd blij mogen zijn met het feit dat God ons gemaakt heeft en van ons houdt.

Achterin het boek zijn twee toelichtingen opgenomen. Eerst vertelt Phil Vischer hoe hij de les die dit verhaal vertelt eerst zelf heeft moeten leren. Daarna wordt uitgelegd hoe dit boek gebruikt kan worden met kinderen. Deze extra informatie maakt dit prentenboek zeer geschikt voor leraren, ouders, opvoeders en kinderwerkers.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
48
Laatste editie
04 september 2007
Uitgeverij
Ark Media
ISBN
9789033830099

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic