Een roos van bloed

8

Artikelen 1 Top25's 1

De gruwelijke moord op een dakloze jongen brengt de Zuid-Afrikaanse profielschetser Clare Hart naar Walvisbaai, in het buurland Namibië. De verarmde geïsoleerde havenstad, die de onmetelijk grote Namibische woestijn als achterland heeft, wordt geteisterd door drugs, aids en criminaliteit.

Als er nog meer jongens vermoord worden gevonden op in het oog springende plaatsen, zoals een speeltuin, vermoedt men dat er een seriemoordenaar aan het werk is, al lijkt die wel onzichtbaar te zijn.

Al snel ontdekt Clare dat niets is wat het lijkt in Walvisbaai. Ze ontmoet steeds meer mensen die de jongens hebben gekend, of gezien, maar de meesten werken niet echt mee.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Blood Rose
Serie
Clare Hart (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Joris Verheijen
Laatste editie
20 oktober 2012
Uitgeverij
Poema Pocket
ISBN
9789021800882 , 9789021014692


Artikelen over Een roos van bloed

Margies moorden
27 oktober 2014 2 likes
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een moordenaar met een missie

door Cees van Rhienen op 16-07-2009

In alle uithoeken van de wereld zijn ze te vinden, moordenaars die zonder reden hun lusten botvieren op weerloze slachtoffers en een andere categorie moordenaars, die moordt met de achterliggende gedachte dat het een maatschappelijk doel dient. Margie Orford heeft in het donkere Zuid Afrika een even donkere moordpartij beschreven als de kleur van het land zelf. Hierbij speelt ook haar eerdere...

Lezersrecensies (1)

door: Lideke Kruizinga 1 like
Na Bloedbruiden is Een roos van bloed de tweede misdaadroman van de Zuid-Afrikaanse Margie Orford. Hoofdpersoon is opnieuw gedragspsychologe Clare Hart. Opvallend is dat Orford duidelijk (nog) veel beter schrijft dan in haar debuut. Subtieler en met nog meer oog voor detail. Ze laat meer 'stiltes'...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic