Een trouwe vrouw

132

Lijsten 1 Spots 6 Top25's 2

Begin jaren zestig keert Betty, op dat moment nog Elizabeth, terug naar haar geliefde, lawaaiige en naar heerlijk eten geurende Hongkong, waar zij is opgegroeid. Daar krijgt de jonge vrouw met de rode krullen, onmiskenbaar een kind van het British Empire, een onberispelijk huwelijksaanzoek. Schriftelijk, op briefpapier van een advocatenkantoor.

Als Betty 'eeuwige trouw' belooft aan Edward Feathers, een advocaat met de rare bijnaam Old Filth (Failed In London Try Hong Kong), weet zij intuïtief, dat hun huwelijk nauwelijks op passie gegrond zal zijn. En zij weet nóg niet, dat zij kort daarna Terry Veneering zal ontmoeten, de liefde van haar leven, en Edward Feathers' aartsrivaal. Toch zal ze later, als oude dame terug in Engeland, bij hoog en bij laag beweren dat zij hartstochtelijk van Edward houdt. Is liefde een kwestie van attitude? Of van integriteit?

Lezers en boekhandelaren bewonderen de elegante stijl van Jane Gardam, haar altijd empathische observatievermogen, maar vooral haar uiterst genuanceerde inzichten in de human condition. Wie het verhaal vanuit het perspectief van Old Filth gelezen heeft in Een onberispelijke man, zal verrast zijn hoe totaal anders Betty haar jaren met Edward beschouwt.

De manier waarop Jane Gardam hetzelfde verhaal - het huwelijk van het echtpaar Feathers in de laatste dagen van het British Empire - zonder enige herhaling in een volkomen ander licht kan laten zien, noemt The Guardian 'gaandeweg meesterlijk'.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
15 mei 2017
Uitgeverij
Cossee, Uitgeverij
ISBN
9789059367302 , 9789059367227


Door lezers

Over boeken en meer / week 17 van mijn reading challenge
28 april 2018 10 reacties
Over boeken en meer / Week 6 van mijn Reading Challenge
10 februari 2018 6 reacties
Angela blogt / Januari 2018: lees- en schrijfmaand
01 februari 2018
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Sigried Hebban Recensent

Een geestdriftig verslag over een passieloos huwelijk

door Sigried op 16-10-2017

Jane Gardam (1928) mag dan al meermaals bekroond zijn voor haar literaire werk, de internationale aandacht die er kwam naar aanleiding van Een onberispelijke man was onverwachts groot. Maandenlang stond het eerste deel van de trilogie rond Edward Feathers in bestsellerlijstjes en de lezers waren het er unaniem over eens dat de vertaling van het tweede deel niet snel genoeg uitgebracht kon...


Lezersrecensies (2)

Leest als een trein

door: Els 1 like
Een “Trouwe vrouw” is het tweede deel van een trilogie. Het is het zelfde verhaal als het eerste deel, maar dan van uit het perspectief van Elisabeth (Betty) Macintosh. Hier wordt het verhaal, in tegenstelling tot het eerste deel, chronologisch verteld. Betty trouwt met Filth omdat haar dat...

Wachtend op het derde deel, maar ook afzonderlijk heel goed te lezen!

door: Nannie 1 like
Elizabeth Macintosh is de hoofdfiguur in deze roman, die gaat over huwelijk, trouw, vriendschap en integriteit. Ze trouwt met Edward Feathers (Old Filth) maar heeft kort voor haar huwelijk een relatie met Terence Veneering, de absolute 'vijand' van Old Filth, zakelijk een groot rivaal en zoals...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic