Europese thrillers van wereldniveau Vrouw in de nacht

10

Het is een van de mooiste nachten direct na hoogzomer. Een van die nachten waarin het in het hoge noorden nooit donker wordt.
Na een gezellig avondje uit stapt een vrouw in een taxi naar huis. Maar de goede sfeer slaatalgauw om. Ze wordt onrustig. Er is iets met die taxichauffeur waardoor er bij haar alarmbellen gaan rinkelen. Ze probeert zichzelf te kalmeren, maar dat lukt niet.
En dan wordt haar angstige vermoeden bevestigd: deze man zal haar niet zomaar laten gaan. Als hij buiten de stad is en de bossen in rijdt, verandert deze nacht voor haar in een nachtmerrie. Er beginnen eindeloze uren van angst en onzekerheid ? met kleine momenten van hoop. Haar enige wapen is haar fantasie, haar enige voordeel haar mensenkennis, haar enige wens overleven ...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Kvinner om natten
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 januari 2004
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056720865
Advertentie

Hebban recensie

Angstwekkende confrontatie

door Ine Jacet op 19-12-2004

Het is net hoogzomer geweest – nacht - en een vrouw in Noorwegen stapt in een taxi om naar huis te gaan. Man en kinderen zijn net weg, op vakantie. De vrouw is een weekje alleen, ze moet nog werken. Vanaf het moment dat ze in de taxi stapt heeft ze een merkwaardig gevoel. Wat is er aan de hand met de taxichauffeur en waarom rijdt hij een rare route? Waar gaat hij naartoe? Wat wil hij van haar?

...

Lezersrecensies (1)

door: Paul Dene-3104 1 like
Vrouw in de nacht is een ‘zwaar’ boek. Niet dat het extra lijvig is, neen, met 190 bladzijden is het eerder dub uitgevallen. Maar wat een schrijverstalent! Hoewel, soms draaft Nilsen zichzelf nét niet voorbij.

Vrouw in de nacht vertelt het verhaal – in de ikvorm – van een schrijfster wier...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic