Fin de siècle patisserie

2

Artikelen 1

Hendrik Hemker maakte in 1898 en 1899 aantekeningen van de recepten die hij bereidde als leerling bij banketbakker Köttelbrink in de Amsterdamse Oude Spiegelstraat. Fin de siècle patisserie is een weergave van en toelichting op de oorspronkelijke tekst. Het geeft een kijkje in het alledaagse banketbakkerschap gedurende de bloeiperiode van het metier. Het omvat meer dan honderd recepten die een leerlingpatissier toentertijd in de vingers moest krijgen en nog altijd zeer de moeite waard zijn.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
76
Laatste editie
06 april 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789082094916


Artikelen over Fin de siècle patisserie

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Mooi receptenboek voor mensen die van zoet houden

door Sia Vogel op 04-05-2015

In Fin de siècle patisserie staan de notities die Hendrik Hemker maakte toen hij als leerling werkte bij patisserie Köttelbrink in Amsterdam. Tijdens deze periode, van 2 mei 1898 tot 26 mei 1899 maakte hij deze recepten zelf. De originele aantekeningen zijn voorzien van annotaties door Rob Hemker, Cees Holtkamp schreef het voorwoord en Coen Hemker, kleinzoon, het nawoord.

Het is een bijzonder...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic