Geen weg terug

16

Artikelen 1

Drie tieners rijden op een hete zomermiddag in 1972 een wijk van Washington DC binnen. Een kort moment van razernij, gevolgd door wraak. Zes levens veranderen voor altijd als er geen weg terug blijkt te zijn.

Vijfendertig jaar later zoekt een overlevende van die tragische dag een andere overlevende op en reikt hem de hand ter verzoening. Maar een derde overlevende is net ontslagen uit de gevangenis en is uit op genoegdoening, in welke vorm dan ook.
Geen weg terug neemt ons mee op een reis, van de straten van de jaren zeventig, die weer klinken van rock- en soulmuziek, naar de wijken van het huidige Washington; van de diners en garages naar het Walter Reed Army Medical Center, waar gewonde mannen en vrouwen terugkeren in de wereld ten tijde van de Vietnam-oorlog.

Geen weg terug gaat over vaders en zonen, echtgenotes en echtgenoten, verlies, overwinning en wraakzucht. De nieuwe literaire thriller van George Pelecanos is een meeslepend meesterwerk over vriendschap en geweld.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Turnaround
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Irene Ketman
Laatste editie
11 januari 2012
Uitgeverij
Anthos Literaire Thrillers
ISBN
9789041413253 , 9789041421562


Artikelen over Geen weg terug

Interview George Pelecanos
03 november 2008
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Jaren zeventig revisited

door Kees de Bree op 23-09-2008

George Pelecanos woont en werkt in Washington DC. Uitgaande van het feit dat hij geen omgeving zo goed kan beschrijven als de omgeving die hij kent als zijn broekzak, laat hij al zijn thrillers in zijn geboortestad afspelen. Niet voor niets wordt hij de kroniekschrijver van Washington genoemd. Ook zijn nieuwste boek Geen weg terug speelt dan ook in zijn favoriete stad.
In Geen weg terug hanteert...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic