Grijsgedraaid

6

Wist u dat Mariah Careys wereldhit 'Without You' ('I can't live...') oorspronkelijk werd opgenomen door de veelbelovende band Badfinger - ooit ontdekt door The Beatles, maar roemloos ten onder gegaan? En wist u dat Crosby, Stills & Nash een prachtige cover hebben gemaakt van de Beatles-evergreen 'Blackbird' - en dat dat nummer zelf voortkwam uit een door Paul McCartney foutief nagespeeld stukje Bach? En wist u dat The Rolling Stones alle rechten opeisten van de hit 'Bittersweet Symphony' van The Verve, omdat dat nummer geënt zou zijn op 'The Last Time' - terwijl dat nummer zelf een schaamteloze kopie is van een Amerikaans volksdeuntje?

In Grijsgedraaid duikt Leo Blokhuis in de annalen van de popmuziek en vertelt hij de verhalen áchter de liedjes die wij kennen - zoals hij dat doet in de uitzendingen van de Top 2000 a gogo en de Popquiz a gogo. Daarnaast bevat het boek een groot aantal lijstjes - van de beste powerballads tot de mooiste bluesklassiekers. Het resultaat is een verzameling aanstekelijke verhalen die voortdurend verleiden tot een duik in de eigen platenkast.

Leo Blokhuis is muziekproducer van het radioprogramma For the Record. Daarnaast schrijft hij voor onder andere Revolver en Mojo Music Magazine. Met Matthijs van Nieuwkerk presenteerde hij de Popquiz a gogo en de Top 2000 a gogo.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
168
Laatste editie
01 januari 2009
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
ISBN
9789026322792

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic