Hitlers jongste hoop

Hand in hand voor het vaderland

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Binnen Hitlers Duitsland werd geen propagandamiddel onbeproefd gelaten om de geestdrift onder de jeugd op te stoken. De continui?teit van het Derde Rijk hing immers van hen af. Die propaganda had effect. Veel jongeren bleven tot het bittere einde toe geloven in de heilstaat die hun Fu?hrer hen jarenlang had voorgehouden. Ook als dat hun het leven kostte.

Beelden en illustraties leverden een belangrijke bijdrage aan die bezieling. Vanaf het eerste schoolboek waarmee de jeugd leerde lezen en schrijven, het prentenboek, de jeugdboeken, de tijdschriften, tot en met de illustraties in de sigarettenplaatjesalbums aan toe, alle media vochten om de aandacht, met slechts e?e?n doel: de manipulatie van Duitse jongens en meisjes tot bruikbare leden van de nationaalsocialistische volksgemeenschap.

'Hitlers jongste hoop' schenkt voor het eerst aandacht aan de rol van jeugdillustraties binnen de nazipropaganda. Een thema dat ook nu van groot belang is, want bei?nvloeding van jongeren via beelden is hoogst actueel door de overvloed aan sociale media.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Uitgeverij
Vantilt, Uitgeverij
Laatste editie
28 maart 2019
ISBN
9789460044199
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 29,95
E-book prijsvergelijker
Advertentie