Het ei met de gouden gans

1

Eerst was er het ei. Daar begon het mee. Opa bracht het mee van een wandeling langs het water. Hij legde hei in de hand van het meisje en zei: 'Hou het maar goed warm, er zit nog een ganzenkuikentje in. '
En inderdaad, in de bakkerij van haar oom komt er een kuikentje uit het ei. Vanaf dan zorgt het meisje als een moeder voor het gansje Piep. Samen spreken ze een soort ganzentaal en beleven ze veel avonturen. Maar kleine gansjes worden groot en onvermijdelijk komt het moment van afscheid.
'Het Ei met de gouden Gans' is een echt gebeurd, teder verhaal over een opmerkelijke vriendschap, boordevol prachtige tekeningen.
Veronique Puts grneide, samen met haar gans Piep, op in een klein dorpje in Limburg. Ze verzon graag verhalen en maakte er tekeningen bij.
Ze scherpte haar potlood aan in de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda en ging aan de slag als illustrator en columniste voor onder andere de Haagsche Courant, Dagblad De Limburger, Het Limburgs Dagblad en The House of Books.
Ze exposeert nu haar schilderijen en tekeningen in heel Europa en haar beschilderde kindermeubels worden wereldwijd verkocht.
Veronique Puts ontwerpt de theaterdecors van de Vlaamse cabaretier Geert Hoste.
Haar ezel en penselen staan in Antwerpen en Rotterdam, waar ze woont met haar man en haar kat 'Bella'.
Telkens als ze een gans ziet, denkt ze aan Piep en wordt ze even heel gelukkig.
Veronique Puts eet geen ganzenlever.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
48
Laatste editie
30 april 2007
Uitgeverij
The House of Books B.V.
ISBN
9789044317596
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic